Runda a 8-a a campionatului județean de fotbal Bacău programează derby-ul comunei Cașin, dintre formațiile Măgura și Viitorul Curița, dar și o confruntare interesantă între liderul clasamentului la zi, Gauss Bacău, și ocupanta locului 4, Vulturul Măgirești.

Gauss Bacău a plecat ca din pușcă dovedindu-se cel puțin cu o clasă peste adversarele cu pretenții din serie. Echipa băcăuană are maximum de puncte (21) și un golaveraj impresionant (74-6). În comparație, campioana sezonului trecut, Viitorul Curița, nu a marcat “decât” 25 de goluri în șapte jocuri, cu aproape 50 de reușite mai puțin decât Gauss.

Totuși, în ciuda schimbărilor intervenite la nivelul lotului (golgeterul cășunenilor în sezonul trecut, Silviu Lupu, părăsind echipa), Viitorul Curița a demonstrat că are șansa sa în lupta pentru promovare. Punctul forte al trupei lui Costică Ene pare a fi în acest an apărarea, Viitorul fiind echipa cu cele mai puține goluri primite din tot campionatului, după șapte etape.

De altfel, Viitorul a terminat fără gol primit nu mai puțin de șase partide, singurele goluri încasate până acum de cășuneni fiind cele din meciul cu CSȘM (1-4), din etapa a 3-a.

Pentru Viitorul, urmează însă o confruntare dificilă, contra Măgurei Cașin (duminică, 8 septembrie, ora 11.00), pe terenul adversarei. Interesant este faptul că până acum Măgura Cașin a disputat meciurile de pe teren propriu la Curița, în condițiile în care Viitorul joacă “acasă” pe stadionul CSM, din Onești.

Daniel Sitaru, care de regulă joacă fundaș central sau mijlocaș la închidere, va sta și de data asta în poarta celor de la Viitorul, cum s-a întâmplat și la precedentele două partide. Sitaru îl substituie pe Marian Crăciun, portarul titular al Curiței fiind plecat în străinătate, cu treburi personale, pentru o perioadă scurtă de timp.

 “Un meci al orgoliilor, jocul este deschis oricărui rezultat. Dar prin valoarea și pregătirea pe care o facem sper să terminăm învingători. Ar fi și rușinos să nu câștigăm cât timp noi facem trei antrenamente pe săptămână, iar ei se adună doar în ziua jocului”, a declarat Costică Ene, antrenorul Viitorului.

Anul trecut, Viitorul a câștigat ambele meciuri cu Măgura Cașin, dar scorurile au fost strânse, 2-1 și 2-0.