Pe lângă faptul că în ceva mai bine de două săptămâni a remediat peste 100 de avarii, noul operator al sistemului de apă și canalizare din Onești oferă în fiecare zi o adevărată demonstrație de forță.

Oamenii de la RAJA se folosesc de cele mai noi tehnologii în domeniu pentru depistarea pierderilor din rețea.

Astăzi (n.r. – vineri, 23 iunie), o echipă de specialiști sosită tocmai de la Constanța a intervenit pentru depistarea unei alte pierderi importante de apă, pe strada Poștei. Un lucrător RAJA, dotat cu mască de oxigen și cu o cameră de luat vederi minusculă, care transmitea imaginile în timp real unui aparat aflat la suprafață, a parcurs zeci de metri pe sub pământ, de la o gură de canal la alta, până a descoperit spărturile și nu spărtura, fiindcă erau două, foarte apropiate una de cealaltă.

Inițial, oamenii de la RAJA primiseră informații că în zona respectivă există mai multe izvoare că și acesta ar fi motivul pentru care rețeaua de canalizare este plină de apă curată. În urma intervenției de pe strada Poștei, s-a demonstrat că era vorba de o nouă avarie însemnată, cum au tot găsit și remediat specialiștii de la RAJA, peste 100 în nici trei săptămâni!

Costică Nan, directorul coordonator al al Centrelor Zonale ale RAJA Constanța, ne-a spus că “din verificările făcute în colectorul pluvial, am constatat un aport de apă care a reieșit că e apă potabilă. Am făcut o inspecție video în colectorul de canalizare, și am găsit infiltrații de apă printre rosturile dintre tuburile colectorului pluvial. Umblasem în prealabil cu detectoarele de pierderi, am constatat aceste pierderi și astăzi (n.r. – vineri, 23 iunie), dotați cu echipamentele necesare, aduse de la Constanța, am intrat în colector. Avaria este la o conductă care traversează strada Poștei, se va săpa și o vom remedia pe loc.