(P)  

O explozie controlată va pune la pământ un coș de fum, care depășește 100 de metri înălțime, al fostei centrale termice CET Borzești, din Onești. Operațiunea este programată pe 1 mai, de Ziua Internațională a Muncii.

“SC Infinite Gas Development SRL (n.r. – noul proprietar al CET Borzești) anunță că în data de 01.05.2020 se va demola coșul de fum de la etapa 2x200MW, amplasat pe platforma CET Borzești, la adresa Str. Fântânele nr. 16, Onești, județul Bacău”, se arată într-o informare publică.

CET Borzești a fost cumpărată de firma Infinite Gas Development SRL din București, înființată în 2018 și controlată, cu participații egale, de Bogdan Marinescu și Ion Berciu. Cei doi mai sunt implicați, printre altele, în mai multe firme ce operează centrale electrice fotovoltaice.

De altfel, cei doi oameni de afaceri care au cumpărat CET Borzești au înființat, în decembrie 2019, și firma Borzești Power SRL, cu obiect de activitate „producția de energie electrică”.

„Intenționăm să retehnologizăm grupul TA7 de la Borzești pentru a relansa producția de energie. Cu ce echipamente sunt în prezent acolo nu se poate continua. Va mai dura, dar suntem optimiști. În prezent, suntem în etapa estimării costurilor investiționale, analizăm împreună cu proiectantul de ce utilaje și echipamente este nevoie pentru retehnologizare”, au declarat, pentru profit.ro, reprezentanții Infinite Gas Development SRL, la momentul tranzacției.

CET Borzești s-a vândut contra sumei de 29,84 milioane lei (TVA inclus), fiind cedate terenuri, clădiri, construcții speciale, precum și active circulante (mașini, utilaje și echipamente, dotări, birotică, mobilier, stocuri etc). (foto: imagine ilustrativă)