Directorul DSP Bacău, Alin Năstasă, și-a depus demisia de la conducerea instituției, motivul invocat fiind incoerența măsurilor luate de Guvern, în această perioadă de criză determinată de epidemia de coronavirus, informează zdbc.ro.

“În cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică este o mică armată de oameni care de o lună și jumătate este la datorie permanent, zi și noapte, în fiecare zi din săptămâna, împreună cu tot ceea ce înseamnă sistem medical. Suntem nevoiți să coordonăm activitatea medicală și nu este un lucru deloc ușor. Situația este foarte sensibilă, iar activitatea la nivel central nu este destul de coerentă!

Dacă nu se dispun măsuri ferme care să ajute la limitarea răspândirii acestui tip de coronavirus, acești oameni nu pot fi coordonați eficient iar riscul de a claca este cât se poate de real.

De exemplu, joi, înainte de a-mi înainta demisia, am fost nevoit să particip la nu mai puțin de 7 ședințe și videoconferințe, pe parcursul unei singure zile, de cel puțin o oră fiecare! Practic, în loc să ne concentrăm pe ce aveam de făcut, am stat țintuiți în scaune. Demisia mea nu are un termen pentru că ea nu a însemnat un gest de fugă, ci un semnal de alarmă prin care guvernanții să înțeleagă că lucrurile nu pot continua așa, avem nevoie de coerență, de fermitate și de asumare. (…)

Ramân în echipă până când acestă situație o să treacă. Este o situație de criză majoră și nu aș putea niciodată să plec știind că încă mai pot fi de ajutor. Dar nu așa! Avem nevoie să fim cât se poate de eficienți pentru a trece cu bine peste asta.

Singurii care acționează în teren sunt secretarul de stat Arafat și ministrul Costache, restul par că funcționează doar în sistem electoral. De fapt, pe toți cei care muncesc și duc greul în această perioadă nu o să-i vedeți în poze, pentru că nu au timp!”, a declarat Alin Năstasă, pentru sursa citată.