Consiliul Politic Județean al Partidul Social Democrat Bacău l-a nominalizat oficial pe Lucian Bogdănel (foto mare, al treilea din stânga), pentru postul de prefect al județului Bacău, notează zdbc.ro.

Eurodeputatul Dragoș Benea, președintele organizației județene a PSD, a precizat că s-au vehiculat mai multe variante pentru postul de prefect, însă Bogdănel a întrunit unanimitatea voturilor.

Liderul social-democrat a precizat că, la fel ca precedenta propunere de prefect al PSD, Valentin Ivancea, actualul președinte al Consiliului Județean Bacău, nici Bogdănel nu este membru PSD. „Lucian Bogdănel nu este membru de partid. Îl recomandă experiența comunicării publice și administrativă, deoarece a fost jurnalist, a lucrat la Primăria Bacău și a fost consilier la cabinetul europarlamentar”, a declarat eurodeputatul.

“Este o propunere mult mai argumentată decât cele care s-au făcut în ultimii 20 de ani. Peste jumătate dintre cei circa 15 prefecți nu au confirmat, iar dintre aceștia se distinge fostul prefect USR, care a blocat bugetul și s-a făcut de tot râsul, la comanda primarului municipiului Bacău, după care a pierdut în instanță. În timpul altor prefecți, au fost tot felul de crize inventate, ale deșeurilor… 

În 2020, PNL a subordonat funcția de prefect pentru a ataca SJU Bacău, ca să se caute motive contra PSD. Chiar și așa, cu atâția adversari, anul a fost traversat cu bine. PSD, pe 13 martie 2020, a propus politic și asumat să amenajăm Spitalul Municipal, la etajele 4 și 5, deși primarul de la acea vreme nu a dorit. 

Vrem să transformăm Bacăul într-un adevărat șantier, așa cum era în urmă cu doi ani. Cu excepția unor investiții ale CJ sau cu fonduri europene, la CRAB, sunt foarte puține investiții în derulare. Este un semnal de alarmă și pentru cei care erau la guvernare până acum două luni, dar și pentru cei din actuala alianță”, a spus Dragoș Benea.

Lucian Bogdănel este absolvent al Facultății de Litere a Universității Vasile Alecsandri Bacău, după care a făcut un master în Relații Internaționale, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iași. (foto: zdbc.ro)