În contextul în care Școala Gimnazială Filipeni și Grădinița cu Program Normal Ferăstrău – Oituz, ambele din județul Bacău, sunt pe lista celor 39 de unități de învățământ raportate la nivel național, încadrate în clasa de risc seismic I, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bacău s-a luat decizia relocării elevilor și preșcolarilor expuși.

„Soluţia identificată la nivelul UAT Filipeni este relocarea nivelului primar de la Şcoala Gimnazială Filipeni la Şcoala Primară Mărăşti din localitatea Mărăşti, începând cu data de 28.02.2023, şi a nivelului gimnazial şi preşcolar în corpurile de clădiri C, D şi E ale Şcolii Gimnaziale Filipeni, din localitatea Filipeni, clădiri care nu sunt încadrate în categoria de risc seismic.

În cazul UAT Oituz, raportat la Grădiniţa cu Program Normal Ferăstrău unde sunt şcolarizaţi preşcolari (o grupă), se caută încă soluţia identificării unui spaţiu pentru relocarea aceasteia. Primarul UAT Oituz şi-a exprimat inclusiv intenţia achiziţionării unei unităţi modulare. Având în vedere că responsabilitatea stabilirii unei noi locații sigure în cazul producerii unei calamități naturale aparține unității administrativ teritoriale, Inspectoratul Școlar Județean Bacău va comunica, în cel mai scurt timp, decizia luată în acest caz”, a declarat prof Ana Maria Egarmin, inspector şcolar general. (foto: imagine ilustrativă)