Anul acesta procesul de cosire a ierbii pe raza municipiului Onești a decurs ceva mai anevoios decât în trecutul apropiat, lucru sesizat atât de cetățenii orașului, cât și de primarul Laurențiu Neghină. Edilul-șef al orașului a explicat într-o postare pe Facebook de ce această operațiune le-a dat bătăi de cap în plus lucrătorilor DPP de la Spații Verzi. 

“În ultima perioadă mai mulți onesteni s-au arătat nemulțumiți și pe bună dreptate, de întârzierea cu care s-a cosit iarba în oraș.

Este drept că această operațiune a început puțin mai târziu decât in anii trecuți, însă, motivat de faptul că lucrătorii de la Spații verzi, in prima parte a primăverii, s-au concentrat pe plantarea celor 4.000 de butasi de trandafiri și a gazonului din scuarurile de pe bulevardul Oituz. Mai mult, a fost și un an foarte ploios, lucru ce a dus la o explozie a creșterii ierbii.

Îmi cer scuze pentru eventualul disconfort creat”, a precizat primarul Neghină.

Oneștiul este printre orașele din țară care beneficiază de foarte mult spațiu verde.

„Iarba verde de acasă, să mă rătăcesc prin lume nu mă lasă!”, vorba cântecului cântat de Mircea Rusu Band.

Altfel, Uniunea Europeană recomandă 26 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă 50 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor. (foto: facebook.com/Laurențiu Neghină)