Anumite modele de Dacia ar putea avea o defecțiune la airbag-ul șoferului, care împiedică declanșarea acestuia în caz de accident. Reprezentanții producătorului auto vor chema în service peste 13.000 de unități pentru a remedia problema, informează auto-bild.ro.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului susține într-un anunț publicat pe site-ul său că modelele Logan II, Dokker și Lodgy pot întâmpina probleme serioase cu airbag-ul șoferului, și anume există temeri întemeiate că acesta ar putea să nu se declanșeze în cazul unui accident.

„DACIA a identificat că în situații excepționale în care este necesară declanșarea airbag-ului, există riscul ca acesta să funcționeze necorespunzător”, se arată în anunț.

În perioada următoare, 13.303 unități urmează să fie chemate în service din acest motiv. Conform documentului oficial, scopul acțiunii este de a înlocui airbag-ul șoferului. Se estimează că intervenția va dura aproximativ 50 de minute. După ce primesc notificarea, proprietarii trebuie să contacteze cât mai repede un reparator din rețeaua autorizată Dacia, pentru a stabili o programare. Costurile întregii operațiuni vor fi suportate integral de constructorul auto, mai scrie sursa citată.