O femeie şi-a pierdut viaţa în urma unui puternic cutremur produs, noaptea trecută, în Bosnia-Herţegovina. Victima, în vârstă de 28 de ani, se afla în casa familiei, peste care s-au prăbuşit câteva stânci. Părinţii şi sora ei sunt răniţi, relatează observatornews.ro.

Seismul a avut magnitudinea 5,7 pe Richter, iar epicentrul s-a situat la 40 de kilometri sud de Mostar.

Cutremurul a fost resimţit în toată ţara, ca şi în Serbia, Muntenegru, Croaţia, Albania şi chiar în Italia, dincolo de marea Adriatică.

În zona epicentrului, oamenii au ieşit în stradă speriaţi, deoarece un seism atât de puternic nu s-a mai înregistrat de multă vreme.

În mai multe localităţi s-au semnalat pagube materiale, iar la Mostar s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică.

Seismul a durat peste 20 de secunde

Nu au fost raportate deocamdată pagube majore. Seismul, care a durat peste douăzeci de secunde, a fost resimţit până la Belgrad, Zagreb şi Skopje, la peste 400 de kilometri de epicentru, potrivit corespondenţilor AFP. Anteriorul cutremur major, cu magnitudinea 6,4, a avut loc la 29 decembrie 2020 în regiunea Petrinja, lângă Zagreb, făcând şapte morţi şi distrugând sute de clădiri şi case. În martie 2020, capitala Croaţiei a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea 5,3 care a provocat pagube mari. În noiembrie 2019, peste 50 de persoane au fost ucise în Albania într-un seism cu magnitudinea 6,4, care a lăsat, de asemenea, mii de oameni fără adăpost. (foto: captură video AFP)