Zi cu o încărcătură emoțională deosebită, în acest weekend, când aproape 200 de rutieri din întreaga țară, profesioniști ori amatori, se vor alinia la startul Gentlemen’s Race Tour Bacău 2021, o cursă omagiu, pentru inițiatorul ei, regretatul pilot de atomobilism sportiv Adrian Răspopa. Printre aceștia se numără și cinci rutieri amatori din orașul natal al lui Adi Răspopa și un francez care împarte aceeași pasiune, ciclismul, reuniți sub denumirea Smart Wood Onești.

The show must go on este invitația transmisă de partenerii noștri de la Rally Spirit (n.r. – club al cărui președinte a fost Adi Răspopa), care au trecut prin niște momente grele, foarte grele. Gentlemen’s Race devine o cursă omagiu, pentru inițiatorul ei, Adrian Răspopa, cel care ne-a părăsit mult prea repede. O cursă a spiritului de echipă și al fair-play-ului”, au transmis organizatorii.

Adi Răspopa nu a fost doar un foarte bun pilot de raliuri, ci și un priceput organizator de competiții, fiind organizatorul celor mai importante competiții automobilistice și de ciclism din județul Bacău.

Echipă de la Onești în cursa omagiu

Uniți de pasiunea pentru ciclism, oneștenii Florin Cojocaru, Daniel Berescu, Marius Dobrin, Adrian Drăghici, Cătălin Micu și francezul Anthony Lambert, toți trecuți binișor de 40 de ani, s-au înscris la Gentlemen’s Race Tour Bacău 2021 și vor lua startul cu gândul la regretatul campion Adi Răspopa. „O mare pierdere pentru sport, pentru Oneşti! Apreciam la el ardoarea cu care trata fiecare cursă la care participa, preocuparea sa de a face lucrurile perfect. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a spus unul dintre ciclişti.

În spiritul competiţiei, Anthony Lambert s-a arătat încântat să li se alăture vechilor săi prieteni, pe care i-a cunoscut când era director la fabrica Smart Wood de la Onești. Francezul, care s-a întors între timp la fabrica Smart Wood de la Timișoara, vine special la Bacău pentru această cursă omagiu.

„Gentlemen’s Race Tour Bacău 2021 se dorește a fi un eveniment pe două roți care să promoveze ideea de ECHIPĂ! Fiecare echipă poate alege ritmul, componența și modul de rulare, putând să se oprească și în alte puncte în afara celor de alimentare puse la dispoziție de organizatori. Traseul este unul care să te ducă cu gândul la frumusețea Moldovei și a faptului că încă mai există trasee potrivite pentru ciclism și orașe care să-și deschidă brațele în fața „ocnașilor șoselelor”. Plecarea se va da din Slănic Moldova, se va trece prin Târgu Ocna, Bârsănești, Livezi, Poduri și Zemeș unde va fi și punctul de mijloc al traseului. Întoarcerea pe aceeași rută. Moldova a fost dintotdeauna cea mai ospitalieră zona a României atunci când Turul României acoperea într-adevăr toată țara. Sperăm să vedem și acum oameni la poartă, oameni care să se bucure atunci când vor vedea cicliștii cu echipamentele lor colorate trecând prin fața caselor lor”, au mai spus organizatorii.

Startul cursei se va da din fața hotelului Perla din Slănic Moldova, la ora 09.00. (foto mare: imagine ilustrativă)