În Moldova, procesul de încălzire a vremii va continua până vineri, 28 aprilie, după care temperaturile maxime vor înregistra o scădere.

Dacă azi și mâine cerul va fi mai mult senin, iar temperaturilor vor înregistra valori maxime de 22-23 de grade Celsius, sâmbătă, 29 aprilie, cerul va deveni noros pe alocuri, existând șanse de precipitații.

În cea mai mare parte a Văii Trotușului, noaptea de sâmbătă spre duminică cerul va fi noros și sunt anunțate ploi ușoare. Vremea închisă se va menține și ziua următoare. În acest fel, la prima oră a dimineții zilei de duminică, 30 aprilie, vom fi întâmpinați cu ploaie și cu temperaturi care nu vor depăși 9-10 grade Celsius. De altfel, pe tot parcursul zilei de duminică temperaturile nu vor depăși 12-13 grade Celsius.

Vremea de 1 Mai va fi plăcută, mai ales în partea a doua a zilei, când norii vor începe să re răspândească iar probabilitatea de precipitații va fi scăzută. Totuși, temperaturile maxime nu vor depăși 17-18 grade Celsius, asta după ce în prima parte a zilei vor fi cel mult 10-11 grade.