Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău (fostul OPC) au luat la puricat “puiul fericit” de la Agricola Bacău, după ce pe rețelele de socializare au fost postate două poze în care “puiul fericit” se decolorase, după ce fusese ținut în apă cu sare.

Din rapoartele întocmite de organele de control sanitare (vezi facsimile alăturat) reiese că atât în cazul produsului “Puiul fericit”, cât și a produsului “Puiul fermierului” au fost respectate de către producător toate reglementările existente, NEFIIND UTILIZATĂ NICIO FORMĂ ARTIFICIALĂ DE COLORARE SAU AMPLIFICARE A CULORII, nici exterior, prin stropire, nici intern, prin injectare sau hrană artificială.

Comunicatul Agricola Bacău, în urma controlului efectuat de OPS și DSVSA:

“Pentru că vă înțelegem perfect îngrijorarea față de produsele pe care le consumați și calitatea acestora, vă prezentăm astăzi rezultatele a două controale amănunțite care au avut loc luni, 25 martie, controale realizate de două instituții independente: Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Bacău și Comisariatul Judetean pentru Protecția Consumatorilor Bacau. După cum puteți vedea în notele de constatare de mai jos, cele două autorități atestă faptul că pentru culoarea produselor numite Pui Fericit si Puiul Fermierului sunt respectate toate reglementările existente, nefiind utilizată nicio formă artificială de colorare sau amplificare a culorii, nici exterior, prin stropire, nici intern, prin injectare sau hrană artificială. Transcrierea completă a documentelor o puteți consulta în secțiunea de Note din această pagină.

Vă asigurăm că lucrăm zi de zi pentru a vă putea oferi produse gustoase, aspectuoase, dar mai ales sănătoase, și niciun compromis nu va fi făcut de echipa noastră în ceea ce privește calitatea produselor pe care vi le oferim cu atât de mult drag.

Vă mulțumim pentru susținere și echipa noastră vă stă oricând la dispoziție pentru toate clarificările de care aveți nevoie!

Grigore Horoi, Președinte Agricola”