Pentru că tot vine minivacanța de 1 iunie și Rusalii, iată cum va fi vremea în această perioadă pentru românii care aleg să plece la munte sau la mare. 

Minivacanța de 1 Iunie se apropie cu pași foarte repezi iar românii vor să se bucure din plin de zilele libere de la stat. Totuși, înainte de a pleca din oraș, iată cum vor fi temperaturile în primele zile de vară.

Meteorologii au vești bune pentru români. Mini-vacanța de 1 iunie și de Rusalii aduce vreme bună, cu temperaturi puțin mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului curent, în special în regiunile nordice și cele centrale ale României. În ceea ce privește șansele de ploaie, acestea sunt mai ridicate la munte și în sud-vestul țării.

VREMEA LA MARE ȘI LA MUNTE DE RUSALII

„Vremea va fi caldã pentru următorul interval, însã gradul de instabilitate atmosfericã va fi ridicat în majoritatea zonelor din țară. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice și posibil căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai intense spre finalul acestei săptămâni. În intervale scurte de timp cantitãţile de apã vor fi mai însemnate, iar riscul pentru inundații se va menține ridicat pe unele râuri din țară. Regimul termic va cuprinde valori între 20 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate temperaturi prin sud și sud-est”, a explicat redactorul meteo Observator.

VREMEA ÎN MOLDOVA

În perioada 22 – 26 mai sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, astfel că vremea va deveni caldă, cu o medie a acestora de 25 – 26 de grade. Ulterior se va răcori până la valori de 21 – 22 de grade în ziua de 28 mai, iar spre finalul lunii și în primele zile calendaristice de vară se va reveni la valori în medie de 26 de grade. Variații termice sunt prognozoate și în regimul nocturm al temperaturilor, respectiv o medie de 9 – 11 grade în cele mai răcoroase nopți din interval (23, 24, 28 și 29 mai) și 13 -14 grade în restul perioadei. În primele zilei din interval vremea va fi predominant frumoasă, însă începând cu 26 mai probabilitatea pentru averse va crește îndeosebi în timpul după-amiezilor. (sursa: observatornews.ro; foto: observatornews.ro)