De 1 Mai, pentru ca bugetarii să beneficieze de o minivacanţă în toată regula, adică să lege patru zile libere, Guvernul a decis ca şi 30 aprilie să fie petrecută de români departe de birouri.

După mini-vacanța de 1 Mai, următoarele zile libere decretate în mod legal, stipulate în Codul Muncii, sunt de Rusalii, 27 și 28 mai (luni) și de 1 iunie, când se va sărbători Ziua Copilului (vineri). Ziua Copilului a fost decretată ca fiind zi liberă de doi ani.

Practic, în săptămâna 28 mai – 3 iunie, doar trei zile sunt lucrătoare: 29 mai (marți), 30 mai (miercuri) și 31 mai (joi). 

Astfel, orice bugetar român care va avea inspirația să solicite concediu în aceste trei zile, iar șeful i-l va aproba, urmează să se aleagă cu o vacanță în toată regula, de nouă zile!

Mai precis, după ziua de vineri, 25 mai (cu program scurt), bugetarul în cauză va mai veni la serviciu tocmai luni, 4 iunie!

În ceea ce-i privește pe elevi, aceștia vor învăța până pe 15 iunie, de la 16 iunie urmând să înceapă vacanța de vară.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, în 8 iunie.

Evaluarea Națională are loc în zilele de 11 iunie, 13 iunie și 14 iunie (la limba maternă). În ceea ce privește Bacalaureatul, probele scrise ale primei sesiuni se vor desfăşura în perioada 25 – 28 iunie.

Sursa foto: digi24.ro