Angajații SC Domeniul Public și Privat Onești SA (DPP) au început, joi 9 august, a doua etapă a lucrărilor de reabilitare a străzii Tineretului din Onești, mutându-se cu utilajele pe porțiunea cuprinsă între intersecția de la “Gheuri” și piața agroalimentară.

Nimic rău în asta, pentru că tronsonul în cauză avea urgent nevoie de o față nouă. Partea proastă este însă că lucrările au început într-o zi de joi – adică spre sfârșitul săptămânii, iar după ce au fost îndepărtate bordurile drumul a rămas închis circulației rutiere și… atât.

Asta pentru că vineri a fost zi scurtă – pe la ora 14.00 nu mai era picior de angajat DPP prin zonă – iar sâmbătă nu s-a lucrat, fiind zi liberă. Astăzi, duminică, este tot zi liberă, prin urmare bate vântul și pe șantierul deschis de lucrătorii de la DPP.

Dar asta nu este totul. Săptămâna viitoare, angajații DPP de la secția de drumuri au la dispoziție doar două zile să termine lucrarea abia începută, altfel calvarul provocat de traficul foarte dificil din zonă se va prelungi incredibil!

 

Miercuri, 15 august, se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului și este zi liberă de la stat, dar Guvernul Dăncilă a stabilit ca și următoarele două zile, joi, 16 august și vineri, 17 august, să fie zile nelucrătoare, “pentru a le oferi românilor câteva zile de odihnă”. Apoi se intră din nou în weekend, de unde reiese că abia luni, 20 august, se poate relua munca pe șantierul deschis pe strada Tineretului, asta dacă angajații de la DPP nu vor face cumva o minune și vor finaliza lucrarea înaintea tuturor pronosticurilor. Fiindcă există și posibilitatea lucrului în ture, sau chiar noaptea, dacă s-ar dori.

În acest timp, șoferii care vor să ajungă la piața agroalimentară au puține variante (doar strada 1 Mai, unde a fost eliminată temporar restricția “sens unic” și strada George Bacovia).

Circulația pe strada 1 Mai este însă o corvoadă, în condițiile în care o bandă de mers este ocupată de mașinile riveranilor, dar nici în incinta din spatele Judecătoriei Onești lucrurile nu stau mai bine, ambuteiajele producându-se când ți-e lumea mai dragă (vezi foto mic).

“Când s-a decis ca traficul să fie deviat pe strada 1 Mai, ca măsură complementară trebuia să li se impună riveranilor să-și mute mașinile în parcarea din spatele Judecătoriei. S-au produs niște blocaje acolo ceva de speriat, veneau câte trei mașini o dată din fiecare sens, și atunci să vezi nervi, când toți au fost obligați să dea cu spatele. Mai erau și șoferi începători printre ei, abia s-au descurcat!”, a comentat un domn care lucrează în apropiere.