Vânzarea Oltchim a intrat în linie dreaptă, Rominsolv și BDO Business Restructuring, administratorii judiciari ai combinatului chimic de la Rm. Vâlcea, urmând să ceară votul creditorilor.

Pentru cumpărarea de active ale combinatului Oltchim Rm. Vâlcea, au fost depuse în total nouă oferte, notează profit.ro.

În afară de Chimcomplex au mai depus oferte White Tiger, IPP, Louisiana Chemical (SUA),  GFR Group (companie controlată de Gruia Stoica, acesta dorind să cumpere vagoanele deținute de Oltchim), Aiotech, Dynamic SG Galați și BNS Group.

Oferta Chimcomplex, societate care este parte a Grupului Servicii Comerciale Române (SCR), deținut de omul de afaceri Ștefan Vuza, este una dintre cele mai însemnate și depășește 100 de milioane de euro.

Doar una dintre celelalte opt oferte depuse pentru cumpărarea de active ale combinatului Oltchim concurează cu cea făcută de Chimcomplex. Este vorba despre oferta fondului de investiții White Tiger, cu capitaluri americane și britanice.

Acesta pare a fi cel mai important concurent al Chimcomplex, în condițiile în care ceilalți șapte ofertanți au depus oferte doar pentru unul sau doar parte dintre cele nouă pachete de active scoase la vânzare de statul român.