Tehnostrade, una dintre cele trei mari companii de construcţii deţinute de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a raportat la Ministerul de Finanţe un număr mediu de 3.423 de angajaţi pentru 2022, ceea ce în­seamnă un plus de aproape 2.000 de oameni faţă de anul precedent, scrie zf.ro.

Astfel se explică resursele de for­ţă de muncă implicate în realizarea proiectelor majore de infrastructură contractate de Dorin Umbrărescu, în condiţiile în care celelalte două firme – alături de care participă de fiecare dată în consorţiu la licitaţii – nu ra­portează decât câţiva angajaţi. Spe­dition UMB, de pildă, a avut în 2022 un număr mediu de 46 de angajaţi, iar Sa&Pe Construct – doar trei, conform Ministerului de Finanţe.

În ceea ce priveşte cifra de afa­ceri, Tehnostrade a încheiat anul 2022 cu un rezultat de 1,7 miliarde de lei, în creştere cu 39% faţă de anul prece­dent. Profitul a crescut şi el – cu 3%.

Companiile omului de afaceri Dorinel Umbrărescu au contracte de aproape 5 miliarde de euro în derulare cu Compania de Drumuri.

Potrivit economedia, firmele „regelui asfaltului” au în execuție în prezent circa 430 de kilometri de autostradă și drum expres, iar cele trei mari firme deținute acesta, Tehnostrade, Spedition UMB și SA&PE Construct, au cumulat anul trecut afaceri de 5,43 miliarde lei (1,1 miliarde de euro), în creștere cu circa 50% față de afacerile cumulate în anul precedent. (foto: colaj romaniatv.net)