Federația Română de Atletism (FRA) și-a premiat cei mai buni sportivi din anul 2017, în cadrul Galei atletismului românesc, care s-a desfășurat într-un cadru festiv, joi, 18 ianuarie, la hotelul Crowne Plaza, din București.

Andreea Elena Panțuroiu (antrenor Mihaela Nicoară) s-a situat a doua în clasamentul celor mai bune atlete din țară, în 2017, fiind întrecută doar de săritoarea în lungime Alina Rotaru, de la CSA Steaua.

Panțuroiu, care la sfârșitul anului trecut a fost desemnată și cel mai bun sportiv al CSM Onești, club condus de Ingrid Istrate, a reușit în 2017 să termine învingătoare proba de triplusalt din cadrul Campionatelor Europene de atletism Under 23, care au avut loc în Polonia, la Bydgoszcz, între 13 și 16 iulie.

Sportiva legitimată la CSM Onești a obținut aurul european cu o săritură care a măsurat 14,27 m, cu opt centimetri mai lungă decât performanța medaliatei cu argint, Ana Peleteiro, din Spania.

În cadrul Galei atletismului românesc, locul trei în ierarhia națională masculină i-a revenit băcăuanului Alexandru Nicolae Soare (CSȘ Bacău, antrenor Cristina Alexe), care a obținut locul 2 la Universiadă, în proba de 10.000 de metri.

Topul celor mai bune cinci atlete din România, în anul 2017:

1  Alina Rotaru – finalistă la CM şi locul 1 la Universiadă – lungime
2. Elena Andreea Panţuroiu – locul 1 la CE U23 – triplusalt
3. Bianca Denisa Răzor – semifinalistă la CM – 400 m, locul 3 la 4×400 m şi 400 m la Universiadă
4. Andrea Miklos – locul 2 la CE juniori 1 – 400 m
5. Denisa Dragomir – locul 3 la individual şi cu echipa de senioare la CM Alergare Montană – distanţe lungi