CSM Onești este liderul la zi al atletismului românesc, după ce la Campionatele Naționale de sală pentru seniori și tineret, din februarie, sportivii legitimați la gruparea condusă de Ingrid Istrate au reușit să câștige nu mai puțin de 29 de medalii.

Prima reuniune atletică națională după pauza impusă de pandemia de COVID-19 a reconfirmat valoarea sportivilor de la CSM Onești. Cupa României Open Seniori la atletism, competiție desfășurată pe stadionul “Iolanda Balaș Soter” din București, săptămâna trecută, i-a adus din nou în prin-plan pe sportivii oneșteni, care și-au trecut în palmares două medalii de aur, patru medalii de argint și patru medalii de bronz.

Medaliile de aur au fost cucerite de Gabriel Bitan în proba de săritură în lungime (7,86 m) și de către Alin Ionuț Anton (200 m), cu o performanță de 21,63 secunde. Tot Alin Ionuț Anton a obținut și o medalie de argint, în proba de 110 metri garduri (14,77 sec.). Robert Mihai Tabacu, în proba de săritura cu prăjina (4 m) și Diana Ion (triplusalt – 13,00 m și lungime – 6,18 m) sunt ceilalți doi sportivi de la CSM Onești care au cucerit argintul.

Elena Mitrea, în proba de aruncare a ciocanului (56,88 m), Andreea Caracuda (10 m plat – 12,96 sec.) și Sorin Florin Ionescu (săritura în înălțime – 1,95 m și 400 m garduri – 56,88), toți medaliați cu bronz, au întregit palmaresul CSM Onești la Cupa României Open Seniori.

“De remarcat este și progresul constant al celor două junioare, Ioana Ghineț și Cosmina Vârlan, elevele profesorului antrenor Teodor Agachi. Cu absențele Iuliei Banaga și Angelei Olineci, ce se pregătesc pentru Naționalele României, la Cluj, eliminarea din concurs a probelor din ștafetă dar și debutul în probele de sprint al campionului Valentin Tănase și Gabriel Țone și accidentarea lui Ionuț Honaru, putem spune că CSM Onești s-a prezentat conform așteptărilor, cucerind Cupa României pe echipe”, a precizat Ingrid Istrate, directorul CSM Onești.