Aflat de mai multe zile în arest, Gheorghe Moroşan a fost audiat la mijlocul săptămânii trecute pentru prima oară, oficial, de procurori. Deşi îi spusese avocatului că e de acord să facă declaraţii, el s-a răzgândit şi a transmis că o să anunţe când va fi pregătit să vorbească. Asasinul a formulat, prin intermediul avocatului, mai multe cereri către autorităţi, scrie click.ro.

Gheorghe Moroşan a ajuns, la 68 de ani, printre cele mai detestate persoane din România, după ce, pe 1 martie, a sechestrat şi a ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti (Bacău). După intervenţia mascaţilor, criminalul a fost rănit prin împuşcare şi a fost operat la Spitalul Municipal din Oneşti. Ulterior, a fost mutat la Spitalul Judeţean din Bacău. Poliţiştii şi procurorii au încercat să discute cu el în două rânduri: prima oară, când pensionarul se afla pe patul de spital, şi a doua oară acum, la patru zile de la transferul în arest. De fiecare dată, oamenii legii au fost refuzaţi. Moroşan a transmis doar, în perioada internării, că nu regretă nimic.
Vrea să-şi vadă nevasta
Gheorghe Moroşan a apărut săptămâna trecută în faţa judecătorilor prin videoconferinţă. Deşi toată lumea se aştepta să facă mărturisiri despre firul evenimentelor sângeroase, individul a tăcut. Potrivit Antena 3, Moroşan i-ar fi spus înainte avocatului său că doreşte să vorbească, dar a anunţat, dintr-odată, că nu mai spune nimic. El i-a transmis în schimb avocatului că vrea informaţii despre soţie, că doreşte s-o vadă, că intenţionează să studieze dosarul şi că solicită să se revizuiască toată procedura prin care i-a fost confiscată locuinţa. ”Nu mai vreau să declar absolut nimic, va veni momentul când voi vorbi şi eu”, a clamat Gheorghe Moroşan, potrivit anchetatorilor, citaţi de antena3.ro. În arest se află şi soţia sa, Aurelia, cercetată pentru complicitate. Nici ea n-a declarat nimic despre faptele soţului şi a susţinut doar că totul este o mare nedreptate.