Un bărbat din comuna băcăuană Lipova și-a ucis cu sânge rece vecinul, căruia i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit în spate, și probabil că ar fi executat-o în același mod și pe concubina victimei, dacă această n-ar fi reușit să se ascundă și să anunțe poliția. Totul s-a petrecut vineri, 16 iulie.

După ce i-a luat viața vecinului său, presupusul criminal a fugit în pădurea de la marginea satului. Mai mulți polițiști și jandarmi au plecat imediat pe urmele sale, iar luni, 19 iulie, au reușit să pună mâna pe el, găsindu-l ascuns printre vegetația deasă și având asupra sa mai multe cuțite.

“În fiecare zi avem situații în care colegii noștri acționează în mod profesionist și își fac meseria cu dăruire și devotament. Ei bine, este și cazul colegului nostru Lucian din cadrul Postului de Poliție Colonești- Secția 6 Poliție Rurală Traian a Inspectoratului Județean de Poliție Bacău, care sprijinit de colegii jandarmi, a reușit să prindă pe criminalul din comuna Lipova, Județul Bacău, după ce acesta l-a ucis cu sânge rece vineri pe vecinul său. Ucigașul a încercat să o ucidă și pe concubina victimei, dar aceasta a reușit să se ascundă, după care a anunțat poliția.

Criminalul a aplicat mai multe lovituri de cuțit în spatele victimei după care a fugit în pădurea de la marginea satului, fiind căutat în toate aceste zile de echipe de polițiști și jandarmi din cadrul IPJ Bacău, iar astăzi Luci, colegul nostru, l-a găsit pe criminal ascuns printre vegetația deasă, care avea asupra sa mai multe arme albe.

Îl felicităm pe acesta pentru modul în care și-a îndeplinit misiunea, acesta fiind la început de carieră și având o dorință aprigă de a prinde cât mai mulți infractori. Cu siguranță ca el sunt mulți alți colegi cu o sete de a face dreptate. Sperăm ca la următoarea ceremonie de la MAI când se vor înmâna plachete și embleme de onoare, ministrul Lucian Bode să aibă o listă actualizată cu colegii noștri care s-au evidențiat prin astfel de fapte”, precizează Sindicatul Europol. (foto: Sindicatul Europol)