Scenele de coșmar s-au petrecut marți după-amiază (n.r. – marți, 6 martie), în centrul comunei Solonț (județul Bacău, aproape de Moinești), agresorul acostându-și victima în dreptul școlii din localitate, după ce aceasta ieșise de la oficiul poștal.

Femeia, Elena Mareș, în vârstă de 50 de ani, a fost lovită de tânărul de 16 ani, pe nume Adrian Cercel, mai întâi în fața școlii din localitate, după care a fost luată din nou la pumni câteva sute de metri mai încolo, în fața unei porți.

Din spusele sătenilor, tânărul ar fi cumpărat de dimineață bronz de sobă de la un magazin, substanță pe care a prizat-o și care a determinat comportamentul violent al acestuia.

„Parcă era nebun. Înjura pe toată lumea, chiar a mai vrut să mai bată doi consăteni. De la unul a furat o drujbă, pe care a vândut-o şi şi-a cumpărat iar aurolac. Asta face de mic. Numai fură. A fost chemat de mai multe ori la poliţie, dar nu au ce să-i facă pentru că e minor”, a spus unul dintre vecini, pentru ziarulevenimentul.ro.

Agresorul mai era însoțit de un tânăr de 19 ani, care a încercat să-l oprească să o mai lovească pe femeie, dar s-a ales și el cu un bolovan în cap.

Plin de furie, tânărul de 16 ani a lovit-o pe femeie în cap cu un bolovan până ce aceasta nu a mai dat niciun semn de viață.

Potrivit anchetatorilor, mobilul crimei este tâlhăria. Tânărul a văzut-o pe femeie în timp ce aceasta ieșea din oficiul poștal și a crezut că are bani.

Criminalul a fost reținut de polițiști, iar magistrații Tribunalului Bacău au emis, ieri, un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele acestuia.

Femeia ucisă cu bestialitate de tânărul de 16 ani era divorțată și lasă în urmă doi băieți, unul de 23 de ani și altul de 13 ani.

Momentul crimei a fost surprins de camerele de supraveghere video.

Sursa foto: observator.tv