Aproximativ 200 de polițiști vor acționa, zilnic, în județul Bacău, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine și siguranță publică, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiții de liniște și siguranță.

În total, peste 1000 de polițiști băcăuani vor fi mobilizați în perioada 21-26 decembrie a.c. pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Polițiștii vor avea ca prioritate prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și vor interveni rapid atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul polițiștilor care vor acționa zilnic, peste 100 sunt de la structurile de ordine publică, peste 50 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

Totodată, pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere și asigurare a fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi zilnic peste 100 de autospeciale din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, dintre care 5 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliția Română recomandă tuturor cetățenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecție pentru a petrece sărbătorile de iarnă în siguranță.

SĂRBĂTORI ÎN LINIŞTE ŞI SIGURANŢĂ!

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău