După decretarea stării de urgență, astăzi, prin ordonanță militară, a fost luat un nou set de măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Una dintre aceste măsuri se refră la zborurile către și dinspre Spania, care au fost suspendate începând de mâine.

“Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu data de 18.03.2020, ora 18.00, ora României”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Totodată, se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Italia și din Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 martie 2020.

Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.