La ora actuală, la nivelul judeţului Bacău, 1380 de persoane sunt monitorizate la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bacău, informează DSP.

Numărul persoanelor aflate în carantină în spaţiile special amenajate, în județul Bacău este de 113.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus la nivelul județului Bacău a rămas neschimbat, și anume 2 (copilul de un an și 9 luni din Moinești și băcăuanul venit din Franța la București, unde a și rămas internat, la Institutul “Matei Balș”.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE: 0800800358, destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID–19 (coronavirus), care are program de functionare permanent. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă. Cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.