Deși inițial se stabilise să primească finanțare prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), proiectul privind reabilitarea Grădiniței cu program prelungit nr. 12 a fost în cele din urmă descalificat.

Pe 19 iulie, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene dădea publicității lista proiectelor care urmau a fi finanțate prin PNDL II, printre aceste proiecte aflându-se și cel privind reabilitarea a două grădinițe din Onești, nr. 12 și nr. 14.

Pentru modernizarea grădiniței nr. 12, situată în vecinătatea Spitalului “Sf. Ierarh Dr. Luca”, care cel puțin la exterior nu arată foarte bine, având pereții plini de igrasie și mucegai, ar fi urmat să fie alocate aproape 3 milioane de lei.

“Din păcate, grădinița nr. 12 nu va mai fi reabilitată!”, a anunțat primarul Nicolae Gnatiuc, la ultima ședință a Consiliului Local Onești.

Ce s-a întâmplat din iulie, când proiectul de reabilitare a grădiniței fusese prins în programul de finanțare, și până astăzi? A explicat tot edilul-șef al Oneștiului: “Grădinița nu se mai califică pentru modernizare pe fonduri guvernamentale din cauză că acolo funcționează un cabinet medical privat, iar când spațiul nu este în proprietatea ta în totalitate, proiectul nu mai este agreat de cei de la minister.

În clădirea în care funcționează Grădinița nr. 12 și un cabinet de medicină de familie, există și un spațiu gol, în care fusese deschis un punct de încasare al Termon, defunctul operator de termoficare al orașului.

Prin PNDL II, Oneștiul a primit finanțare pentru reabilitarea podului peste râul Trotuș (în acest caz a fost semnat deja contractual de finanțare, află detalii AICI) și pentru reabilitarea Grădiniței nr. 14.