La data de 10.06.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpaților C.B.A. și M.B.G. și măsura controlului judiciară față de inculpata T.Z., pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operaţiuni neautorizate cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată şi cu circumstanţe agravante.

În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada octombrie 2018 – iunie 2020, cei trei inculpați au comercializat aproximativ un kilogram de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe raza judeţelor Galaţi, Vrancea, Bacău, folosind şi minori pentru realizarea propriu – zisă a tranzacţiilor şi încasarea sumelor de bani de la consumatori.

Consecinţele faptelor inculpaţilor au fost relevate de numărul mare de persoane care au ajuns să fie internate de urgenţă la spital din cauza efectelor consumului de substanţe psihoactive achiziţionate de la aceștia.

La data de 10.06.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare în urma cărora au fost ridicate documente și medii de stocare, precum și fragmente de substanță vegetală mărunțită, conținând cannabinoid sintetic.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii C.B.A. și M.B.G. vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, Grupării de Jandarmi Mobile Bacău “Alexandru cel Bun” şi al lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectorului de Poliţie al Judeţului Bacău.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (sursa: comunicat de presă DIICOT)