Municipiul Onești a beneficiat în ultimii doi ani de borduri și pavele în valoare de aproximativ  2 milioane de euro. Atât fostul, cât și actualul primar au semnat contracte cu firme din Onești și împrejurimi, notează zdbc.ro.

În 2019, Primăria Onești a dat primul contract de lucrări pentru reparații trotuare unei firme chiar din Onești, Novo-Star, suma plătită fiind de aproximativ 400 de mii de lei.

2020 pare să fi fost însă anul unei singure firme care a câștigat mai multe contracte pentru lucrări de întreținere a suprafețelor pietonale. Este vorba despre Semarino SRL, din satul Tuta, Târgu Trotuș, care a prins contracte totalizând 4,1 milioane de lei.

Pe 17 noiembrie 2020, la doar două săptămâni de la reinstalarea sa în primărie, Laurențiu Neghină a semnat un nou acord cadru pentru întreținerea trotuarelor și reparații ale elementelor de arhitectură urbană în Onești, mai scrie sursa citată.

Acordul cadru este valabil pentru 24 de luni și are o valoare similară cu cel semnat de predecesorul său, respectiv 4,6 milioane de lei, adică tot aproximativ 1 milion de euro. Contractul a fost câștigat de o altă firmă, din Târgu Ocna, respectiv Alconep, ce aparține cunoscutului om de afaceri Ilie Alecu. (foto: arhivă)

Răspunsul autorităților oneștene – AICI