În ultima ședință ordinară de anul trecut, consilierii oneșteni au aprobat proiectul de hotărâre privind valoarea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2020. În mare, valoarea acestora s-a păstrat la nivelul anului trecut.

“În anul 2020, valoarea taxelor și impozitelor va fi la nivelul anului fiscal precedent.
Pentru prima dată în ultimii ani, nivelul impozitului pe clădirile rezidențiale ale persoanelor fizice ce se va aplica în anul 2020, se reduce cu 5%.

Cuantumul taxei de salubrizare pentru anul de referință se stabilește diferențiat pentru utilizatorii casnici și non-casnici, astfel:
– Cuantum lei/lună utilizatori casnici – 10,50 lei;
– Cuantum lei/lună utilizatori non-casnici – 15,94 lei
Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport datorat pentru întregul an de către contribuabili persoane fizice, până la data de 31 martie a anului curent, se acordă o bonificaţie de 10%.
Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri și terenuri datorat pentru întregul an de către contribuabili persoane juridice, până la data de 31 martie a anului curent, se acordă o bonificaţie de 10%”, a explicat primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook.