Mi-am dorit ca dimineața zilei de 25 iunie 2017 să ne găsească promovați în Liga a 3-a. Mi-am dorit mult, în primul rând pentru cei 19 copii care formează această minunată echipă, apoi pentru toți cei care au fost alături de noi în acești 2 ani de când am înființat această echipă și, nu în ultimul rând, pentru cei care au venit ieri după-amiază la stadion.

Mi-am dorit foarte mult pentru cei 18-20 de copii care formează grupa de juniori, să fim un exemplu pentru ei, pentru societatea noastră care pe zi ce trece se degradează din ce în ce mai mult. Din păcate, nu am reușit promovarea! Am reușit însă să auzim numele Curiței pe buzele unui județ, sau poate pe buzele tuturor moldovenilor! Am reușit să cunosc și mai bine OAMENI ADEVĂRAȚI, care și-au lăsat familiile, firmele, prietenii și au fost alături de noi. Nu aș fi vrut să nominalizez pe nimeni, însă conștiinta mă obligă să scriu câteva nume: Marius Sterpu – Oituz, Iulian Gosav – Casin, Sorin Vrânceanu – Cașin, Vasile Pintilie – Onești, Ionică Bejănaru – Cașin, Daniel Soroiu, Marius Mihalcea – Onești, mulțumesc familiei mele, mulțumesc celor care au ajutat la buna organizare a meciului de ieri și mulți alții ce îmi scapă acum!

Mulțumesc tuturor în numele echipei, cum vreau să mulțumesc tuturor jucătorilor pentru efortul depus! Mulțumesc celor care au plâns de suferință ieri, mulțumesc lui George Folea care a renunțat la miile de lire și s-a întors în țară să ajute această echipă! Mulțumesc lui Alex Soroiu, care a făcut naveta în aceste săptămâni de la Cluj la Onești, iar astăzi la 12 ore de la meci este deja în capitala Transilvaniei! Mulțumesc antrenorului Costică Ene, <frumosul nebun> al fotbalului oneștean!

Mulțumesc tuturor! Mi-am dat seama în aceste zile că fotbalul ajută mult societatea românească, mi-am dat seama că băieți oarecum dificili, destul de diferiți din punct de vedere al caracterului pot deveni amici, prieteni, că unii care nu concepeau ca după un meci să nu bea o bere, aseară, după poate cel mai important meci din viața lor, aveau sucul pe masă în față!

Da, fotbalul nu e Tamaș sau alții! Fotbalul înseamnă în primul rând respect, muncă multă, credință, educație, sănătate! Fotbaliștii nu mai sunt ca altădată, nu mai trec clasa pentru simplu fapt că <o dau în poartă>, fotbaliștii sunt educați cel puțin ca și ceilalți! Elevi, studenți, salariați, îți face mare plăcere să vorbești cu ei, să împărtășești idei, <să schimbi o parte din lume> alături de ei!

Bineînțeles, vina ratării obiectivului de promovare în Liga a 3-a este sută la sută a mea! Nu știu ce, cum, unde, dar undeva am greșit! Cu siguranță aș fi putut face ceva mai mult ca să se termine cu bine! O să dedic însă timp acestui insucces și dacă o să aflu, o să vi-l transmit și vouă, celorlalți!

Până atunci, aștept diminețile ce aduc cu ele mesajele părintelui Bârgăoanu, vă doresc tuturor o vară frumoasă, iar Domnul să vă însoțească la tot pasul!

Mihai Fudulache

Sursa foto mic: www.darabaneni.ro