Prefectul Leonard Bulai și subprefectul Tudorița Lungu s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții unei firme producătoare de mobilă din Târgu Ocna, la care a apărut un conflict de muncă, se arată într-o informare de presă.

Angajații au refuzat să intre la lucru, după ce angajatorul a întâmpinat dificultăți financiare, pe fondul restrângerii comenzilor începând de anul trecut.

Frecventele întreruperi ale activității au condus și la neplata salariilor la timp.

Solicitarea reprezentanților salariaților și a conducerii societății a fost de a găsi o serie de răspunsuri de la Ministerul Muncii privind actele normative aplicate pe perioada stării de urgență și alertă. Acestea au vizat sprijinirea antreprenorilor afectați de pandemie.

Firma nu dorește să își piardă angajații și nici să își suspende activitatea, dar are nevoie și de sprijin pentru a se recupera, cel puțin pe termen scurt.

„Ne-am luat angajamentul să trimitem memorandumul pe care l-au depus către instituție, la Ministerul Muncii, de unde vreau să găsim o soluție sau măcar un răspuns.

Cred că autoritățile sunt datoare să sprijine orice inițiativă privată menită să asigure locuri de muncă, mai ales în contextul actual, de aceea, aș vrea ca astfel de situații să nu mai apară”, a declarat prefectul Leonard Bulai. (foto mare: imagine ilustrativă; foto mic: Prefectura Bacău)