Șofatul pe timp de ploaie nu este o joacă! Fără o atenție sporită și o pregătire adecvată, acesta poate deveni înfricoșător, ba chiar periculos. Pentru că doresc să îi știe în siguranță, polițiștii rutieri le fac șoferilor câteva recomandări privind condusul pe timp de ploaie.

Înainte de a porni la drum, verificați dacă parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire.

Păstrați distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă! Evitați acţionarea bruscă a sistemului de direcţie și a frânei! Nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic!

Efectuați fiecare manevră numai după o temeinică asigurare. Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri. Nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate!

Concentrați-vă în permanență asupra traficului! Purtați întotdeauna centura de siguranță și adaptați în permanență viteza de rulare la condițiile de drum.

Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice ori dacă vă simțiți obosiți! (sursa: comunicat de presă IPJ Bacău)