Săptămâna aceasta, polițiștii băcăuani au derulat activități de informare și sensibilizare pentru prevenirea abuzurilor și a oricărei forme de violență, în cadrul comunităților de romi, din cartierul Marginea de Sus a orașului Buhuși.

O activitate de informare și sensibilizare pentru prevenirea abuzurilor și a oricărei forme de violență s-a desfășurat în această săptămână în cartierul Marginea de Sus a orașului Buhuși, cartier locuit preponderant de cetățeni de etnie romă.

Activitatea a constat în întâlnirea directă dintre polițiști și cetăţeni, având ca obiect informarea, conștientizarea și prevenirea abuzurilor de orice fel – abuz asupra copiilor, violență domestică, infracțiuni săvârșite cu violență.

La întâlnire s-au purtat discuții privind cauzele comportamentelor violente (consumul exagerat de alcool, intenția de a-și soluționa singuri diferitele neînțelegeri sau încălcări ale legii fără a apela la autorități), formele de abuz, efectele abuzului și modalitățile de sesizare a unui abuz.

De asemenea, s-a discutat despre modalitățile pentru prevenirea și combaterea unor situații tensionate pentru ca acestea să nu degenereze în acte de violență și sprijinirea polițiștilor în soluționarea cauzelor și evenimentelor pe fond de violență.

Totodată au fost subliniate și alte aspecte privind identitatea culturală, problemele cu care se confruntă minoritatea romă și despre respectarea legislației în vigoare.

Astfel de activități vor continua în următoarea perioadă și în alte comunități de pe raza judeţului.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău