O fetiță în vârstă de 5 ani, din comuna Urechești, situată la aproximativ 30 de kilometri de Onești, a fost luată cu izoleta și dusă la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde i s-au prelevat probe în vederea stabilirii dacă este sau nu infectată cu coronavirus. Fetița a venit cu părinții din Italia, în urmă cu două zile, și prezenta simptome de viroză respiratorie.

Pe raza judeţului Bacău, urmare a acţiunilor specifice desfăşurate de către medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, în contextul epidemiologic creat de infecţia cu COVID 19, a fost identificată următoarea situaţie: Copil aflat în monitorizare zilnică, întors din Italia, Regiunea Veneto, zona cu transmitere comunitară extinsă, cu patologie  preexistenta (mama afirmă că prezenta anterior simptome de roșu în gât) a fost preluat şi transportat cu ATPVM din cadrul ISU Bacău, dotat cu izoletă, în vederea internării în zona special amenajată din cadrul secţiei de Boli Infecţioase Copii, SJU Bacău, ca măsură de precauție, pentru investigații de specialitate, urmare a acutizării simptomelor.

Testele recoltate vor fi trimise la Spitalul de Boli Infectioase Iasi în vederea stabilirii diagnosticului”, se arată într-un comunicat oficial emis de către DSP Bacău. (sursa foto: imagine ilustrativă)