În ultimele 24 de ore, în secțiunile monitorizate de ABA Siret pe teritoriul județului Bacău, cantitățile de precipitații s-au situat între 6,6 litri/mp la Slănic Moldova și 42 litri/mp la stația hidrometrică Recea, comuna Horgești.

Debitele au fost în general în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării. De asemenea, și nivelurile au înregistrat creșteri ușoare, cu valori de până la 35 cm pe râul Trotuș, la stația hidrometrică Vrânceni, comuna Căiuți, exceptând Trotușul superior, unde valorile au fost în scădere față de intervalul precedent cu până la -4 cm la stația hidrometrică Ghimeș Făget.

Nu s-au întregistrat depășiri ale cotelor de apărare.

Este în vigoare avertizarea hidrologică nr. 28 din 03.06.2019. Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu precădere pe unele râuri din zonele de deal și munte, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret continuă monitorizarea cursurilor de apă și conlucrează permanent cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și autoritățile implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase. (sursa foto: zdbc.ro/arhivă)

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.