Complexul hotelier Trotuș din Onești, care cuprinde hotelul Trotuș, de 3 stele, clubul Kaya, un salon de evenimente și găzduiește și o filială a unei instituții bancare renumite, a fost închis temporar de inspectorii ISU Bacău, deoarece nu deține autorizație de securitate la incendiu. Nu doar complexul hotelier Trotuș nu deține autorizație ISU. În aceeași situație se găsește și Primăria Onești, care are afișat chiar la intrarea în instituție că funcționează fără a deține autorizație de securitate la incendiu. Fiind însă vorba despre o instituție publică, aceasta nu poate fi închisă pentru a nu fi afectată activitatea executivului local.

Inspectorii ISU Bacău nu doar că au închis temporar complexul hotelier Trotuș din Onești, dar au și amendat societatea care îl administrează cu suma de 100.000 de lei.

COMUNICATUL ISU:

Pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău desfășoară acțiuni de control inopinat la operatorii economici din categoriile comerț, turism și alimentație publică.

În cursul zilei de ieri, 29 februarie a.c., în urma controlului inopinat executat la o clădire cu destinația turism, încadrată în categoria clădirilor înalte, agenții constatatori din cadrul ISUJ Bacău au identificat o serie de nereguli, sancționate contravențional cu amendă în valoare de 100.000 ron și au aplicat măsura complementară de oprire a funcționării ori utilizării construcției.

Deficiențele care au stat la baza luării acestei măsuri sunt: depășirea numărului de niveluri supraterane față de valoarea de referință admisă pentru clădirile cu nivelul V de stabilitate la incendiu /gradul de rezistență la foc, neechiparea construcției cu instalație de stingere automată cu sprinklere, neechiparea clădirii cu instalație pentru evacuarea fumului și neasigurarea numărului minim de căi pentru evacuarea utilizatorilor.

Întrucât securitatea celor care aleg să își petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Solicităm tuturor administratorilor obiectivelor din categoria turism, cluburi, baruri să inițieze demersurilor necesare pentru intrarea în legalitate în ceea ce privește procesul de avizare și autorizare privind securitatea la incendiu, sens în care instituția noastră manifestă întreaga deschidere și disponibilitate pentru acordarea sprijinului necesar.

Reamintim faptul că, de la începutul acestui an, în urma controalelor executate, a fost aplicată măsura complementară de oprire a funcționării ori utilizării  pentru cinci obiective din județul Bacău. (foto: imagine ilustrativă)