Unda de şoc a scumpirilor din piaţă a ajuns şi la serviciile de curierat. Preţul carburanţilor continuă să crească, de la o zi la alta, iar asta se va simţi în costul comenzilor pe care le facem online. Jumătate dintre firmele de curierat şi-au anunţat deja intenţia să mărească tarifele, iar asta înseamnă că vom plăti mai mult chiar şi cu doi lei pentru fiecare colet care ne este livrat la uşă, relatează observatornews.ro.               

Elena Stoica – COO companie curierat: Până în prezent, am reuşit să acomodăm fluctuaţiile economice. La un cost al combustibililor cu 48% mai mare decât anul trecut, nu mai putem face acest lucru pentru livrarea la domiciliu.

Jumătate dintre firmele de curierat care operează în România au anunţat scumpiri.

Daniel Nicolae – cofondator platformă IT: Creşterile de tarife sunt între 5 şi 15%. Pentru o creştere de preţuri, putem primi o calitate mai bună, iar cei care, până la urmă primesc votul de încredere de la retaileri şi să primească această creştere, să o investească efectiv în calitate. 

Preţul mediu al livrării s-ar putea scumpi de la 15 lei, cât este acum, la peste 17 lei, dacă scumpirea e de 15 procente. Costul final al livrării, cel simţit de cumpărători, este decis de retaileri.

Există însă și unii jucători din piaţă care încearcă deocamdată să absoarbă complet şocul scumpirilor. (foto: captură video Observator)

Articolul integral AICI