Pe 1 mai, de Ziua Muncii, românii ies de cele mai multe ori în aer liber, iar acest lucru a devenit o „tradiție”. Majoritatea românilor fac grătare unde micii sunt nelipsiți.
S-a stat la coadă ieri pentru un mic şi o bere. La cele mai populare terase din Capitală, unii au avut de aşteptat nu mai puţin de două ore. Grătarele au sfârâit toată ziua şi, în ciuda proviziilor, unele restaurante au rămas fără carne după prânz. Cea mai mare comandă la o terasă a fost de 350 de mici, relatează observatornews.ro.
La renumita terasă de lângă Piaţa Obor, coada s-a întins pe mai bine de 50 de metri. Au fost sute de persoane care s-au arătat dispuse să aştepte cu orele pentru o porţie de mici.
Patronul unei terase: Dacă sunt două comenzi de 100 de mici la două persoane, ceilalți 50 din spate mai pierd juma de oră.
Potrivit spuselor patronului unei terase din București, a fost chiar și o comandă de 350 de mici. „Un grătar întreg, odată!”, a spus acesta.
Micii au ţinut loc şi de mic dejun. Pe Dealul Negru oamenii au venit la prima oră să guste celebrii mici de la Deduleşti. Unii s-au oprit în drum spre mare să mănânce.
De 1 mai, românii comandă de şapte ori mai mulţi mici decât într-o zi obişnuită, mai menționează sursa citată. (foto: observatornews.ro; foto mic: b365.ro)