Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești a obținut începând cu luna mai 2022 statutul de „Școală Asociată pentru UNESCO” după ce a fost evaluată de o comisie formată din reprezentanți UNESCO și reprezentanți ai Ministerului Educației.

Includerea pe această listă vine ca urmare a analizei candidaturii școlii în care au fost prezentate activitățile și evenimentele organizate în legătură cu sărbători internaționale incluse în calendarul ONU.

„Elevii și profesorii deopotrivă sunt mândri de rezultatul selecției și de prestigiul pe care îl conferă apartenența la o rețea globală sub egida UNESCO. Acest rezultat reprezintă recunoașterea calității activităților didactice desfășurate de cadrele didactice și elevii asachieni, oferind oportunitatea de a face parte din cea mai mare rețea de școli din lume ce promovează înțelegerea universală, educația pentru dezvoltare durabilă, pace și drepturile omului, învățământ intercultural. Felicitări tuturor celor implicați!”, au precizat reprezentanţii unităţii şcolare. (foto: arhivă)