ANM a lansat două avertizări meteorologice de vreme rea. În Moldova, la granița județului Bacău, a fost emis un cod portocaliu de viscol puternic și ninsori, afectate urmând a fi județele Neamț, Covasna și, parțial, Vrancea.

În intervalul de valabilitate 13 noiembrie, orele 09.00-20.00, s-a emis cod galben, fenomenele vizate fiind: intensificări ale vântului în sud, est și centru; ninsori moderate cantitativ în nord și centru. Descrierea fenomenului: vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h şi pe arii restrânse vor atinge 80…90 km/h.
Va ninge moderat cantitativ în nordul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, unde se va depune strat de zăpadă.

În intervalul 13 noiembrie, orele 11.00-18.00, s-a emis cod portocaliu pentru următoarele fenomene: viscol puternic în zona montană a Carpaților Meridionali și de Curbură; ninsori însemnate cantitativ și viscolite în nordul Moldovei. Descrierea fenomentului: La munte va continua să ningă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1400 m, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.
În judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani vor fi ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilităţii.