Coronavirusul a fost confirmat în România. Sunt peste 1600 de persoane izolate la domiciu, în carantină, şi CNSAS a anunţat cum îşi pot lua concediu de carantină şi câţi bani primesc, relatează observator.tv.

Casa Naţională a Asigurărior de Sănătate (CNAS) precizează, referitor la concediul medical pentru carantină, în contextul riscurilor de infectare cu coronavirus, că certificatele pot fi emise la o dată ulterioară, dar numai pentru luna în curs sau luna anterioară, iar durata acestor concedii nu se cumulează cu concediile medicale pentru alte afecţiuni.

Sursa citată mai precizează că “dacă durata perioadei de carantină stabilită de organele de specialitate ale direcţiilor de sănătate publică depăşeşte 90 de zile, nu este necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale”.

În aceeași ordine de idei, cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru carantină reprezintă 75% din baza de calcul stabilită potrivit legii şi este suportată integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.