Datorită faptului că prima ediție, desfășurată anul trecut în județul Bacău, a fost un real succes, ACS Rally Spirit va organiza, în perioada 12-13 iunie 2021, cea de-a doua ediție Turul Colinelor.

Competiția de ciclism este organizată sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour, acolo unde toți cei interesați se pot înscrie deja.

La fel ca la prima ediție, cursa va fi împărțită pe durata a două zile, respectiv sâmbătă, 12 iunie, și duminică, 13 iunie.

În prima zi, concurenții vor avea de parcurs proba Criterium, în centrul orașului Bacău, cursă cu adițiune de puncte: sportivi elite – 1h, sportivi amatori – 40’, feminin Open – 40’. Traseul va fi construit în centrul orașului Bacău, pe Calea Mărășești, și va avea o lungime de 2 km, urmând ca, în premieră pentru ciclismul din România, Turul Colinelor să fie transmis în direct atât pe canalul de televiziune SportExtra, cât și pe pagina RoadGrandTour.

În ziua secundă a competiției, duminică, 13 iunie, va avea loc proba de fond, în lungime de 100 de km, cu startul festiv în centrul orașului Bacău, în Piața Tricolorului, la ora 10:00. Startul tehnic va fi la ieșirea din oraș, iar finish-ul va fi Mănăstirea Răchitoasa, la ora 13:00. Timp de control (timpul maxim la care poate sosi ultimul concurent) – 15:30.

„Ne bucurăm pentru succesul avut cu prima ediție Turul Colinelor și, de aceea, în acest an, am propus Consiliului Județean Bacău organizarea a trei etape de ciclism, care se vor desfășura pe raza județului Bacău, sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour. Mulțumim încă o dată Consiliului Județean Bacău pentru implicare totală în evenimentele organizate de noi, dar și partenerilor care ne sunt alături și fără de care nu am putea susține aceste competiții sportive”, a declarat Adrian RĂSPOPA, președintele ACS Rally Spirit.

Cele trei evenimente de civism, care vor avea loc în județul Bacău în acest an, sunt:

  • Turul Colinelor – 12-13 iunie;
  • Drumul Eroilor – 21-22 august, traseu Târgu Ocna – Dărmănești;
  • Gentleman’s Bacău Tour – 02 octombrie.

Partenerul nostru tradițional, care validează toate competițiile sportive pe care le organizăm, compania DEDEMAN, va fi și în acest an sponsor al competiției.

De asemenea, apropierea cu lumea auto se va evidenția și cu această ocazie, mașina oficială a competiției fiind SKODA ENYAQ iV. Cei de la SKODA au ales special acest model, pentru a fi în concordanță cu cicliștii, pentru a contribui la protejarea mediului și pentru a marca, totodată, Ziua Mondială a Bicicletei, care va fi sărbătorită cu aproximativ o săptămână înaintea competiției, pe data de 3 iunie.

Brandul 4F, dedicat articolelor sportive, se va alătura competiției Turul Colinelor în acest an și va oferi premii substanțiale câștigătorilor. 4F participă la cele mai mari evenimente sportive la nivel mondial și este prezent în viața echipelor sportive locale.

Turul Colinelor este găzduit de Consiliului Județean Bacău, având ca partener principal compania DEDEMAN.

Turul Colinelor este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour, cu sprijinul Primăriei Bacău și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău „Ștefan cel Mare”.

Parteneri: FIALD – constructor și dezvoltator imobiliar, 4F – furnizor de echipament sportiv specializat, Crama PANDORA – furnizor al șampaniei câștigătorilor, Aqua Carpatica – care va asigura hidratarea concurenților.