Un obiectiv cultural major din Moinești – fosta „Școală de Băeți” – înființată în 1894, va fi complet restaurată, păstrându-se elementele originale, va fi modernizată și dotată la standarde europene iar când lucrările vor fi gata va adăposti viitorul Muzeu de Patrimoniu al municipiului.

Investiția, care se ridică la aproape 2 milioane de euro, a fost posibilă ca urmare a parteneriatului încheiat între Primăria Moinești și Consiliul Județean Bacău.

„Lucrările pentru reabilitarea clădirii fostei „Școli de Băeți” din Moinești și transformarea acesteia în Muzeu de Patrimoniu sunt în plină desfășurare.

Împreună cu Valentin Vieru- primarul mun. Moinești, Vasile Budacă- consilier județean și constructorul, am fost în șantier pentru a vedea modul în care se pune în practică această asociere.

Fondurile necesare pentru restaurarea și integrarea în circuitul cultural al județului a obiectivului sunt în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, din care 90%, contribuția Consiliului Județean Bacău”, a declarat astăzi Valentin Ivancea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.