La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei ora 14.00, polițiștii din Filipeni au depistat în flagrant un minor de 16 ani, din localitate, care conducea un autoturism pe DJ 241B fără permis de conducere.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de  0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările polițiștilor a rezultat că autoturismul i-a fost încredinţat spre conducere de către pasagerul de 81 de ani, care era proprietarul autovehiculului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane fără permis de conducere.

Atenție! Noul Cod Penal al României prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, pentru încredinţarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane fără permis de conducere.