O adevărată tragedie a avut loc ieri, 9 iulie, pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi. O tânără de numai 19 ani a fost atacată și ucisă de către un urs. Fata și iubitul ei au fost surprinși de către animalul sălbatic chiar pe potecă. Ursul a atacat-o pe tânără, iar apoi a târât-o într-o prăpastie. Cine este cea care a căzut pradă animalului sălbatic?

Tragedia petrecută în zona turistică Jepii Mici a avut loc în data de 9 iulie. O tânără de 19 ani a fost atacată de un urs pe un traseu montan din apropierea stațiunii Bușteni, judeţul Prahova. Ulterior, fata a fost găsită moartă, iar autoritățile au decis ca animalul sălbatic să fie împușcat.

Potrivit cancan.ro, tânăra ucisă de urs pe traseul Jepii Mici din Bucegi se numește Maria Diana și avea doar 19 ani. Aceasta era din Iași, însă de ceva timp locuia cu viză de flotant în București. Ieri, fata se afla pe traseul turistic împreună cu iubitul ei atunci când animalul sălbatic i-a atacat chiar pe potecă.

Atacul direct al ursului este unul neobișnuit. Președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a povestit firul tragediei. Conform acestuia, inițial, ursul a atacat-o pe tânără pe potecă. Mai apoi acesta a tras-o în vegetația de lângă potecă, iar undeva în această vegetație a scăpat-o într-o prăpastie. Tânăra a căzut, iar animalul sălbatic și-a continuat atacul coborând în prăpastie după ea.

Toate acestea s-au întâmplat sub privirile îngrozite ale iubitului tinerei, care a sunat la 112. Imediat după ce alarma a fost dată s-a declanșat operațiunea de salvare a tinerei, însă a fost prea târziu pentru aceasta. În urma celor întâmplate, autoritățile au decis împușcarea ursului.

Președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a povestit, la Antena 3, cum s-a întâmplat tragedia.

„Din informațiile pe care le avem, ursul a atacat-o pe tânără pe potecă, a tras-o în vegetația de lângă potecă și undeva în această vegetație a scăpat-o într-o prăpastie și a căzut acolo. Ursul a coborât după ea, iar persoana care a rămas în potecă și a văzut tot ce s-a întâmplat a sunat la 112 și de aici s-a declanșat acțiunea de recuperare sau de salvare. Cei de la jandarmi au venit și au recuperat persoana care a rămas în potecă, iar colegii mei au coborât jos în prăpastie, unde din păcate, leziunile pe care le avea victima erau incompatibile cu viața. S-a încercat extragerea trupului cu elicopterul, dar valea era foarte îngustă, nu s-a putut face trolierea, iar colegii mei, au fost 12 salvamontiști, au fost acolo și au început coborârea terestră, coborâre care s-a terminat în urmă cu câteva minute. Ursul a fost tot timpul în apropiere, probabil a considerat că este prada lui sau trofeul lui și a încercat să-l recupereze. Nu i-a atacat pe colegi, dar aceștia au strigat, și-au făcut simțită prezența și n-au avut probleme.

Probabil specialiști în domeniu pot să ne spună ce se întâmplă cu animalele, de au un asemenea comportament. Ursul poate fi turbat, se poate îmbolnăvi de această boală și poate să acționeze neprevăzut. Poate din cauza căldurii. Nu cred că el a fost surprins în potecă de victimă și luat pe neașteptate, pentru că ei au niște simțuri foarte bune și cu siguranță simțeau persoana de la distanță. Deci nu avem foarte multe informații, dar probabil cineva va studia ce s-a întâmplat sau care e comportamentul animalelor în această perioadă și va identifica ce s-a întâmplat. Este regretabil, e un traseu circulat de turiști, este păcat că animalele s-au învățat, vin în preajma lui, dar sperăm că se vor lua măsurile necesare și turismul montan se va putea desfășura în siguranță”, a relatat șeful Salvamont România. (foto: imagine ilustrativă)