După rezolvarea contestațiilor depuse la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, peste 1.200 la nivelul întregului județ!, Delia-Maria Mateeș, absolventă a Colegiului Național “Grigore Moisil”, a obținut a doua medie de 10 din Onești, alăturându-i-se astfel lui Andrei Badea, ce primise calificativul maxim “de la prima strigare”.

Meritele Deliei Mateeș sunt incontestabile și merită felicitată o dată în plus pentru că a crezut în ea până la final, acesta fiind și resortul care a împins-o să depună nu una, ci două contestații după afișarea rezultelor la Bacalaureat 2019.

Un demers încununat de succes, profesorii care i-au recorectat lucrările la Limba și literatura română (9,3 – nota inițială) și la Matematică (9,8), considerând că Delia Mateeș merită calificativul maxim, au notat-o în consecință.

Pentru Delia Mateeș a fost poate doar o chestiune de orgoliu să încheie un ciclu cu calificativul maxim, în condițiile în care absolventa Colegiului Național “Grigore Moisil” din Onești este deja admisă facultatea de chimie din cadrul HZ University of Applied Sciences din Vlissingen, Olanda.

Pentru că iubește pur și simplu chimia, disciplina la alegere care i-a adus al treilea de 10 la Bac 2019.

“Este o fată extrem de ambițioasă, și când spun extrem nu exagerez cu nimic, învață fata aceasta și reține atâtea chestii cum nu ai mai văzut! Este super conștiincioasă și mereu implicată în tot felul de activități.

De departe însă, pasiunea ei este chimia, o iubește! O înțelege altfel, o aprofundează, cercetează, nu se lasă până nu găsește ce vrea”, a descris-o o persoană foarte apropiată ei.

Delia își petrece timpul liber alături de prietenii apropiați, fără să iasă din tipare. “O relaxează să joace tenis de câmp, sau să mai vadă câte un film în oraș.

Pentru profesoara de română Elena Miron, care i-a fost diriginte în cei patru ani în care a învățat la Colegiul Național “Grigore Moisil”, “Delia este o fată foarte timidă, deosebit de inteligentă și ambițioasă pe măsură ce o descoperi ca elev, ca om! Este de o modestie nemaîntâlnită!

Delia Mateeș, fostă elevă în gimnaziu a Școlii Generale Nr.1, este singură la parinți. Mama ei este economist în cadrul Chimcomplex SA Borzești, iar tatăl lucrează de ceva vreme în străinătate.(sursa foto: facebook/Delia Maria Mateeș)