Noua linie de producție de clorură de calciu granule, cu o capacitate de 30.000 de tone pe an, urmează a fi integrată energetic, fapt pentru care conducerea SC Chimcomplex SA Onești urmează să contracteze un împrumut bancar de două milioane de dolari.

Cu totul, investițiile realizate de SC Chimcomplex SA Onești pentru punerea în funcțiune a noii instalații de clorură de calciu se ridică la 10 milioane de dolari, banii fiind asigurați din surse proprii, printr-un credit de la Bancpost, iar două milioane de dolari vor fi solicitați de la Fondul Român pentru Eficientizarea Energiei, notează desteptarea.ro.

“Chimcomplex vrea să ajungă la o cifră de afaceri de 300 de milioane de euro până în 2020, în urma preluării activelor Oltchim. Din 2020, compania ar urma să se extindă masiv și să ajungă la 650 milioane de euro cifra de afaceri, în cinci ani. Totodată, Chimcomplex ia în calcul să se finanțeze pe bursă după 2020. Extinderea ar urma să fie susținută în primul rând de reluarea producției de PVC a Oltchim, ceea ce presupune investiții de până la 300 de milioane de euro”, mai scrie sursa citată.