Pe 17 ianuarie, adică joi, Tribunalul Bacău ar urma să se pronunțe cu privire la falimentul RAFO Onești. Ion Marian, reprezentantul foștilor salariați de la RAFO Onești, a depus însă o cerere pentru respingerea solicitării de intrare în faliment a debitoarei formulată, în octombrie 2018, de către Direcția Regională a Finanțelor Publice Iași, scrie desteptarea.ro.

Ion Marian (foto stânga) cere instanței să amâne cu trei luni intrarea în faliment a RAFO, în condițiile în care – precizează acesta – rafinăria de la Onești suscită totuși interesul unui număr mare de investitori.

“RAFO a fost vizitată de peste 16 delegații oficiale cu intenția de a cumpăra activele și de a dezvolta și reporni unitatea, delegații însoțite de experți în domeniu, care au fost plăcut surprinși. După aceste vizite, unele firme au rămas în continuare interesate de achiziția RAFO, dar au apărut și altele”, a scris Ion Marian în cererea depusă la instanță, acesta arătând faptul că RAFO Onești dispune în continuare de instalații păstrate în perfectă stare de funcționare, fiind oricând posibilă repunerea în exploatare.

“În conditiile în care în intervalul următoarelor 2-3 luni pentru RAFO nu va apărea un cumpărător / investitor, salariații vor înțelege că alte interese sunt mai mari decât cele sociale și economice zonale din partea de Nord-Est a României, iar în locul RAFO și al Platformei Borzești trebuie să apară, cum se spunea, «lanuri de grâu, de porumb și de alte culturi agricole» și vor accepta falimentul cu toate consecințele lui”, a declarat Ion Marian pentru sursa citată.

Foștii salariați ai Rafo sunt reprezentați la masa credală de Sindicatul Rafinorul și de Ion Marian.