Satul fantomă Rotunda, de lângă Onești, a devenit una dintre cele mai râvnite zone din ţară. Casele din Gura Văii, scoase la licitaţie la doar câteva sute de euro, se dau mai ceva ca pâinea caldă. În fiecare minut, zeci de oameni sună să ceară informaţii. Iar pentru imobilul dorit, există şi oferte triple faţă de preţul de listare. Iar unii cumpărători îşi fac planuri de achiziţie pentru mai multe case, notează observatornews.ro.

Un tânăr de 27 de ani, din Bacău, care are o mică afacere visează să aibă o casă de vacanţă la ţară. Iar în satul Rotunda, de lângă Onești, şi-ar permite chiar două. Nu e singurul!

Sunt sute de oameni care sună, trimit email-uri sau vin personal să vadă casele scoase la licitaţie.

Silviu Tinei, primar Gura Văii: Eu am început să folosesc o expresie gen vizita la mănăstirea lui Arsenie Boca. A devenit zona foarte vizitată, ne gândim să o exploram și turistic.

Deocamdată însă pare să primeze potenţialul pentru afaceri.

Silviu Bostan, administrator Agenție imobiliară: O să crească foarte frumos şi armonios. Mai ales că o să treacă şi autostrada în apropiere. O să vină mici bussinesuri. Centre de echitaţie, centre de relaxare şi pentru copii. Peisajul este foarte minunat, foarte frumos.

Prețul mic rămâne principala atracție. Cea mai ieftină casă a fost evaluată la doar 246 de de euro.

Cea mai scumpă casă se vinde cu aproape 1500 de euro. Mulţi aleg însă varianta duplex pentru că vorbim de un spaţiu mic, de doar 40 de mp la o singură locuinţă. Iar un duplex ar dubla practic suprafaţa. Deşi ar da între 2000 – 2500 de euro pe un duplex pe ambele părţi ale casei, cei mai mulţi însă vor trebui să investească alte câteva mii de euro aici. Locuinţele au fost vandalizete înainte de a fi părăsite. Geamuri nu mai au, uşile dacă sunt şi ele stricate şi nici măcar acoperişul nu mai este bun, relatează reporterul Observator. 

Silviu Tinei, primar Gura Văii: Avem înregistrate deja 80 de oferte. 150 de caiete de sarcini vândute, daca cineva își dorește cu ardoare o casa licitează și oferă și de trei ori prețul sa fie siguri că o câștigă. Sunt care au luat 3-4, iar acum cea mai mare oferta e pe 13 loturi

Cele 205 case au fost construite în 2005, cu 1,5 milioane de euro, fonduri de la Guvern. Doar un an au fost locuite, de oameni veniţi dintr-un sat afectat de inundaţii. În anii trecuţi, în urma licitaţiilor s-au vândut 70 de imobile, iar acum primăria speră că vor fi date şi celelalte. (foto: arhivă)