Conform analizei ofertelor ce pot fi studiate pe site-ul ANRE –Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice – pentru un consum estimat de 100 kWh, joasă tensiune, preţ fix, factură emisă în format electronic, data de la care se aplică oferta fiind cea de luni, 4 ianuarie 2021, CEA MAI IEFTINĂ FACTURĂ de energie ar fi de la SC AIK Energy Romania SRL, o companie cu sediul central în București, în Băneasa Business Center.

Astfel, consumatorii casnici din județul Bacău care ar încheia un contract pe o perioadă de un an cu AIK Energy Romania SRL, cu termen de plată la 30 de zile și cu frecvența de citire a contorului și de emitere a facturii lunare, ar plăti 65,18 lei, pentru un consum de 100 kWh.

Hidroelectrica are la această oră a doua cea mai bună ofertă de preț la energie electrică pe piața concurențială, prețul pentru un consum estimat de 100 kWh fiind de 65,91 lei.

A treia cea mai bună ofertă pentru consumatorii casnici din județul Bacău pe piața concurențială o are Restart Energy One SA, o companie privată care operează pe mai multe piețe, printre care Elveția, Germania, Spania, Singapore, Malta, Regatul Unit al Marii Britanii, Ungaria ori Bulgaria. Restart Energy One SA are mai multe oferte, cea denumită “EnergyGO Online Economisește X2” având un cost de 66,01 lei la un consum estimat de 100 kWh.

O altă ofertă a Restart Energy One SA, denumită “EnergyGO online” este a patra în topul celor mai bune oferte de preț pe piața concurențială în județul Bacău, la un preț de 66,61 lei/ 100 kWh.

La polul opus, cea mai ridicată ofertă de preț aparține SC PC Management & Consulting SRL, cu 119,31 lei/ 100kWh.

Actualul furnizor pentru cei mai mulți consumatori casnici din județul Bacău – E ON Energie Romania nu a făcut încă o ofertă pe piața concurențială, ci doar de Serviciu Universal (SU), la un preț de 77,18 lei/ 100 kWh.

Primele 5 oferte de preț pe piața concurențială, în județul Bacău:

Primele 5 oferte de preț de Serviciu Universal, în județul Bacău: